Menghilangkan Parut PALING Selamat dan Berkesan

Posted on February 7, 2015

0


Kebanyakkan di antara kita mengalami kesukaran untuk menghilangkan parut samada di wajah atau di bahagian badan yang lain. Kulit boleh berparut apabila mendapat kecederaan dan ia terbentuk akibat daripada proses penyembuhan semulajadi.

Setiap individu mempunyai parut yang berbeza kerana proses penyembuhan adalah berbeza mengikut tubuh setiap individu. Faktor-faktor seperti jenis kulit, lokasi parut, jenis kecederaan, umur dan status pemakanan juga turut memainkan peranan yang penting dalam menentukan bagaimana parut tersebut akan kelihatan.

Namun kebiasannya parut jerawat adalah masalah utama di kalangan kita dan ia tidak mengira peringkat umur mahu pun jantina.

parut1

Gambar dari google – contoh parut jerawat di wajah

Jerawat boleh tumbuh diseluruh bahagian badan dan kebanyakkan di antara kita menghadapi masalah jerawat yang serius di bahagian wajah mahupun di bahagian belakang badan. Seperti yang saya pernah katakan sebelum ini, saya juga pernah menghadapi masalah yang sama.

parut2

Gambar dari google – jerawat di bahagian belakang badan seperti yang pernah saya hadapi.

KENALI JENIS-JENIS PARUT

1. Parut Biasa:

Biasanya kelihatan meradang dan gelap pada awalnya, tetapi menjadi leper dan tidak terlalu ketara serta meninggalkan kesan parut yang nipis.

2. Parut Atrofi:

Wujud akibat tekanan di bahagian bawah permukaan kulit. Contoh parut-parut yang berada dalam kategori ini ialah parut akne atau parut cacar air.

3. Parut Hipertrofik:

Biasanya timbul di atas permukaan kulit. Ia dikenal pasti melalui jumlah kolagen yang berlebihan, namun kekal dalam lingkungan kawasan luka tersebut sahaja.

4. Parut Keloid:

Parut kategori ini adalah tidak sama seperti parut hipertrofik. Walaupun ia juga merupakan parut yang timbul namun parut kategori keloid boleh merebak melebihi lingkungan kawasan luka. Ia juga mungkin terus membesar dan muncul semula walaupun selepas dibuang.

KETAHUI BAGAIMANA SAYA MENGHILANGKAN PARUT HODOH DAN JERAWAT DI BELAKANG BADAN 

RAHSIANYA, saya mengamalkan pengambilan supplemen daripada Shaklee. Ia terdiri daripada:-

◐Vitamin C◑

vita-c-plus

Vitamin C akan mempertingkatkan sistem imun serta membantu menyekat bakteria penyebab akne. Ia juga membina kolagen sekaligus membantu anda untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan proses penuaan dan menyekat pembentukan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

◐Vitamin E◑

Vit E

Vitamin E pula memang sinonim dengan kecantikkan. Ia dapat menghilang parut kerana ia tinggi anti-oksida. Vitamin E dapat membantu mengelakkan kerosakkan pada membran sel, dan hasil penyelidikan menunjukkan ia dapat membantu kulit kembali pulih daripada parut jerawat dan juga mengurangkan kesan parut jerawat. Selain itu, Vitamin E juga menjadikan anda tampak lebih muda kerana ia mampu melambatkan proses penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

◐Energizing Soy Protein (ESP)◑

ener

Sekiranya ingin mendapatkan hasil yang memuaskan dalam proses untuk menghilangkan parut dengan cepat, anda disarankan untuk mengambil Vitamin C dan Vitamin E bersama dengan ESP. ESP akan bertindak untuk memperbaharui sel kulit dan hasilnya sel kulit baru akan kelihatan lebih cerah dan berseri. Di samping itu ia dapat membantu menghilangkan kesan parut. ESP juga memainkan peranan dalam membantu penyerapan vitamin lain berada pada tahap optimum.

Oleh yang demikian, sekiranya ESP diambil bersama suplemen-suplemen lain, ianya akan cepat menyerap dan memberi kesan yang lebih baik berbanding dengan mereka yang tidak mengambil ESP bersama.

Kini anda beli membeli-belah secara online untuk produk Shaklee. Sekiranya anda berminat untuk mencuba Set Hilangkan Parut ini, anda hanya perlu klik pada ikon di bawah dan ikuti arahan yang diberikan. Ia mudah, menjimatkan masa dan yang paling penting ianya SELAMAT.

 

 

Advertisements