Hadapi PMS Tanpa Senggugut Yang Menyakitkan

Posted on February 27, 2015

0


Sebagai seorang wanita saya tidak terlepas melalui pengalaman betapa sakitnya senggugut yang mana apabila terjadi  ia membuatkan saya tidak selesa kerana menahan kesakitan. Apa tidaknya semua benda jadi serba tak kena. Baring tak boleh. Berdiri rasa sakit pula di bahagian ari-ari. Duduk pun tak selesa. Mood? Confirm jadi moody. Dengar orang cakap kata sebelah pun rasa macam nak bagi pelempang. Tak pasal-pasal berubah jadi gangster kejap.

Hadapi PMS Tanpa Senggugut Yang Menyakitkan

Istilah perubatan bagi senggugut ialah dismenorea ia adalah merujuk kepada keadaan seseorang wanita yang merasai kesakitan selama sehari atau beberapa minit akibat dari serangan haid. Selalunya saya akan mengalami senggugut pada hari pertama period di mana alirah darah haid sedang banyak.

Pernahkah anda alami masalah yang sama seperti saya. Mungkin juga keadaan anda sama seperti Puan Maria Awi yang merasai pengalaman pertama terkena serangan senggugut. Nak tahu macam mana beliau hadapi keadaan itu? Tonton video ini sampai habis.

SET SENGGUGUT / PMS

Terdiri daripada tiga jenis vitamin yang amat membantu memberi kelegaan dalam menghadapi masalah senggugut. Bagaimana ia berfungsi:

GLA Shaklee

 • Dihasilkan dari pati biji borage iaitu biji tumbuhan yang kaya dengan GLA (Gamma Linolenics Acids) semulajadi.
 • Apabila wanita mengalami senggugut, mereka ketika itu tidak dapat menukarkan asid linolenik (sejenis asid lemak yang penting) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh yang demikian pengambilan GLA tambahan dapat mengurangkan simptom senggugut.

B Complex Shaklee

 • Kaya dengan pelbagai jenis vitamin B yang dapat membantu rasa tertekan atau stres.
 • Vitamin B5 (asid panthothenik), B6 dan B12 telah terbukti dapat menghasilkan kesan terbaik ke atas senggugut.
 • Vitamin B5 membantu mengurangkan rasa tertekan dan ianya diperlukan oleh kelenjar adrenal.
 • Vitamin B6 pula dapat membantu mengurangkan penyimpanan air, menambah aliran oksigen kepada organ wanita, juga dapat membantu menstabilkan paras estrogen ke tahap normal.
 • Membantu meringankan simptom-simptom fizikal dan mental termasuk kembung perut, pening, rasa rimas dan perasaan marah-marah.
 • Vitamin B12 mmbantu meringankan tekanan, menghindar anemia dan ianya diperlukan untuk semua fungsi badan.

Ostematrix Shaklee (Kalsium)

 • Punca utama PMS adalah kekurangan kalsium dan magnesium dalam badan. Oleh itu, wanita yang mengambil keperluan kalsium yang mengcukupi dapat mengurangkan masalah senggugut.
 • Ostematrix dapat membantu membekalkan kekurangan magnesium dalam badan.
 • Sebelum HAID bemula, paras bekalan kalsium menurun dan menyebabkan emosi tidak stabil, murung dan masalah kejang otot perut dan lain-lain. Pengambilan ostematrix ini dapat membantu melegakan dan mengurangkan kesakitan berkenaan dan membekalkan zat magnesium dan kalsium berkenaan.

Selalu hadapi masalah senggugut yang menganggu kerja seharian anda. Apa kata anda cuba Set Senggugut / PMS ini supaya senggugut tidak lagi menjadi satu masalah pada anda. KLIK untuk membuat pembelian.

Juga boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk melalui iroslina@gmail.com atau boleh hantarkan SMS/WhatsApp ke 0192632602.

 

 

 

Advertisements
Posted in: Uncategorized